Företagsuniversitetets blogg inom ledarskap

Chefsprogrammet - en kursdeltagare berättar

2015-10-15 Daniel Kjellsson

Företagsuniversitetets kurs Chefsprogrammet lanserades under första halvåret 2015 och blev snabbt en snackis i branschen.

Premiärkursen belönades med totalbetyget 4.9/5 av de deltagande cheferna. Idag pratar Företagsuniversitetets ledarskapsblogg med en av dem: Patrik Westberg, Service & Support Manager, på Electra-Box Diagnostica.

Screen Shot 2015-10-15 at 10.45.24 PM

Patrik, vad tyckte du om Chefsprogrammet?

– Kursen var mycket bra, framförallt för att den varvade teori och praktik med diskussioner från verkliga arbetslivet. Kursen gav nya insikter och ny kunskap som hjälpte mig från första dagen. Både i karriären och personligt, faktiskt.

Vilket specifikt kursinnehåll var mest intressant – och varför?

– Konsekvensstyrt ledarskap och att leda i det nya chefslandsskapet var mycket intressant och passade perfekt in i just min roll. Men även delen som avhandlade sociala medier och kommunikation var bra, där man fick insikt i hur viktig kommunikation är – både då man är fysiskt närvarande och genom olika sociala kanaler. Det blev mycket funderingar och diskussion kring vilka signaler jag sänder ut som chef och hur det påverkar mina medarbetare.

Vad tyckte du om kursledare och gästföreläsningar?

– Det märktes att stor vikt lagts vid valet av kursledare. Jag ger dem mycket högt betyg, de var kunniga, pålästa och duktiga retoriker – vilket gjorde att det var lätt att följa med och att informationen “satt”. Gästerna var inspirerande och intressanta och även där märktes det att de var valda med omsorg. Det var en väl sammansatt mix!

Det krävs chefserfarenhet för att bli antagen till kursen. Märktes det på miljön kursdeltagarna emellan?

– Ja, det faktum att vi alla hade liknande erfarenheter (även om vi var från olika branscher) möjliggjorde en miljö i vilken vi alla vågade dela med oss av både positiva och negativa erfarenheter. Det är väldigt lärorikt att höra riktiga exempel från riktiga branschkollegors riktiga vardagssituationer – och att sedan diskutera dem i grupp. Resultatet blev att det till slut inte fanns några frågor man inte vågade ställa, och vi blev alla bättre tillsammans.

Chefsprogrammet vänder sig till dig som har arbetat några år som chef, kanske tidigare gått en ledarskapsutbildning men nu vill ta nästa steg i din professionella utveckling. Läs mer om Företagsuniversitetets kurs Chefsprogrammet här. Har du frågor om innehållet, anmälan eller någonting annat – maila oss på denna adress.