Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Blogg inom Kommunikation

Video: Volvo lanserar sprej som räddar liv

2015-03-30 Daniel Kjellsson

Nästa stopp på vår fortsatta upptäcktsresa genom god kommunikation och marknadsföring är Volvos Life Paint. Kampanjfilmen släpptes på YouTube den 26 mars och låt oss utgå ifrån att Volvo och byrån Grey redan gjort plats på prishyllorna.

Kommunikation och marknadsföring bygger på – eller borde bygga på – varumärket i fråga. Vem är det som kommunicerar? Vad står denna entitet för? Volvo har säkerhet i sitt DNA och det är således också på just säkerheten mycket av kommunikationen vilar. Senaste kampanjen är inget undantag.

Nyheten, om man får uttrycka sig så, är att man nu riktar fokus på inte primärt säkerheten för bilisten – utan för dem utanför bilen. Cyklister och fotgängare.

Volvo presenterar Life Paint – en spray som är helt osynlig i dagsljus men kvälls- och nattetid förvandlar hela dig och din cykel till lysande reflexer. Sprayen appliceras framgångsrikt på alla material och kan även tvättas bort, utan att lämna några spår efter sig. Life Paint delas just nu ut gratis i städerna London och Kent. Enligt Volvo kommer aktiviteten, om den blir populär, spridas till resten av Storbritannien och även internationellt.

Se reklamfilmen här:

 

 

Läs mer om Volvo Life Paint på kampanjsidan. Produkten säljs för tillfället endast i Storbritannien.