Blogg inom Kommunikation

Video: 10 föreläsningar för skribenter och bokälskare

2014-11-24 Daniel Kjellsson

Konferensgiganten TED är ett numera internationellt fenomen och varumärket så nära en kvalitetsstämpel man kan komma i föreläsningsvärlden. TED har kommit att bli synonymt med skarpa hjärnor och vassa tungor.

TED.com finns en skatt av kunskap och underhållning i form av videoklipp från diverse presentationer och föreläsningar. Vi förmodar att sajten redan finns bland dina bokmärken.

En något mindre känd TED-satsning är de spellistor som regelbundet sätts samman i marknadsföringssyfte. Här hittar du alltifrån How to tell a story (sex föreläsningar) och Talks that might just save your relationship (sju föreläsningar).

Mest lockande enligt oss är dock spellistan för “skribenter och bokälskare”. Här finns tio föreläsningar om bland annat kreativitet, varför vi behöver hitta vårt inre barn och vad vi kan lära oss av rädsla. Alla från globalt erkända författare.

Här är tre favoriter:

Mac Barnett
Why a good book is a secret door

Karen Thompson Walker
What fear can teach us

Elizabeth Gilbert
Success, failure and the drive to keep creating

Hela spellistan – alla tio föreläsningar – hittar du här.