Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Blogg inom Kommunikation

Topp 10: Bästa reklamfilmerna från 2014

2015-01-11 Daniel Kjellsson

Vad vore årets första arbetsveckor utan tillbakablickar, krönikor och listor? Det har blivit dags att, med hjälp av internationella medie- och reklamauktoriteten Adweek, titta närmare på 2014 års bästa annonser.

Adweek har traditionsenligt listat sina 10 favoriter, innehållandes alltifrån en kärleksrelation mellan pingviner och en Hollywood-stjärna som blir blåst på stora pengar till främlingar som hånglar. Nedan följer våra tre favoriter.

1. Pingvinen Monty

I England är traditionen med julreklam att likställa med den amerikanska Super Bowl-hetsen. Det är då byråerna mäter sig med varandra, stora budgetar finns på plats och minnesvärda sekunder ska skapas. Varuhuskedjan John Lewis lyckades ge oss alla en fin klapp – två minuters liv genom ett barns ögon.

 

 

2. Första kyssen

Om en reklam blir mer känd än det företag som betalat för den, kan det normalt sägas vara ett gott betyg. Wren är ett litet amerikansk modevarumärke du förmodligen inte hört talas om (inte många omkring dig har gjort det heller). Chansen att du sett “First Kiss” spridas i ditt Facebook-flöde är desto större. Reklamfilmen fick 5 miljoner Youtube-visningar sin första dag och har i skrivande stund nästan 100 miljoner visningar.

 

 

3. Världens tuffaste jobb

135 timmar i veckan, ingen rätt till semester, mestadels av timmarna utförs stående, inga raster och sökandes bör ha dokumenterade medicinska, finansiella och kulinariska färdigheter. 24 modiga själar intervjuades för vad de trodde var ett riktigt jobb, förfärades av omständigheterna för att sedan inse att de i själva verket pratade om sina egna mammor.

 

 

Se hela Adweeks ursprungliga lista The 10 Best Ads of 2014.