Blogg inom Kommunikation

Statistik: Så mycket tid tillbringar du på Facebook

2015-02-04 Daniel Kjellsson

Idag, 4 februari 2015, fyller Facebook 11 år. På dess födelsedag kan vi konstatera att Mark Zuckerbergs sociala nätverk behåller sitt grepp om svenskarna. 68 procent av landets befolkning använder Facebook och 47 procent gör det varje dag. Detta enligt statistik som Stiftelsen för internetinfrastruktur (.SE) sammanställt från rapporten Svenskarna och internet 2014.

Foto: Marco Paköeningrat.

– Facebook ökar i alla åldersgrupper utom bland 12-15-åringarna, alltså högstadiebarnen. En del tror att Facebook har dött men det här visar att fler och fler inom nästan alla åldersgrupper använder det, säger Pamela Davidsson, statistikchef på .SE-stiftelsen, till tidningen Dagens Media.

Totalt spenderar svenskarna (12-86 år) 3.8 timmar på sociala nätverk varje vecka. Det är en ökning jämfört med förra året då motsvarande siffra var 3.2 timmar per vecka.

Bland de unga är siffran däremot högre. I åldersgruppen 16-25 år lägger man i snitt 7.6 timmar per vecka på sociala medier.

– Tonårsflickorna är på Instagram (som ägs av Facebook). 62 procent av högstadieflickorna använder Instagram varje dag. Twitter är däremot inte så populärt bland ungdomar, avslutar Pamela Davidsson.

Företagsuniversitetet finns också på Facebook. Klicka in och säg hej!