Blogg inom Kommunikation

Mitt språk: Fredrik Fleetwood, expert på kommunikation och konflikthantering

2014-10-13 Marie Arpnäs

Vi på Företagsuniversitetet har ett brinnande intresse för kommunikation. Språkets alltid spretande utveckling är en spännande resa att följa. Vid väl valda tillfällen passar vi också på att prata språk med intressanta människor i vår omgivning.

Idag har turen kommit till Fredrik Fleetwood. Fredrik är expert på kommunikation och konflikthantering och medverkade på Företagsuniversitetets Språkvårdsdagen 2014.

fredrik-fleetwood

Fredrik Fleetwood under Språkvårdsdagen 2014. Foto: Janis Lukas.

Fredrik, har du något favorituttryck?

– Ingenting är omöjligt, det tar bara lite längre tid.

Finns det något ord du ogillar?

– Ordet i sig vet jag inte, men innebörden i uppgivenhet, kraftlöshet. "Det går inte.” Man ska ha ett barns obegränsade syn på möjligheter – kan de, kan jag!

Vad läser du gärna?

– Hemsöborna läser jag om och om igen! För handlingen och för att språket är otroligt kraftigt och genomtänkt.

Någon favoritskribent?

– Jag läser gärna vad Jan Guillou skriver. Han vågar sticka ut hakan lite. En riktigt kraftfull skribent som jag tycker om är Ted Sorensen, mest känd som John F Kennedys talskrivare.

Vad är bra kommunikation för dig?

– Musik kan vara bra kommunikation. Och när människor lyfts till en ny nivå har man lyckats med sin kommunikation. Vi har alltid mer i oss, mer än vad vi anar, och att komma i kontakt med det är bra kommunikation.

Dålig kommunikation då?

– Det är när man skapar avstånd till människor.