Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Blogg inom Kommunikation

Michael Riise: Så blir du en bättre kommunikatör

2015-04-21 Daniel Kjellsson

Företagsuniversitetets kommunikatörsutbildning är en nio dagar lång djupdykning för dig som jobbar med information. Utbildningen är välrenommerad i branschen och ger dig kunskaper, metoder och konkreta tips för framgångsrikt internt och externt informationsarbete.

För att fira årets första kurstillfälle (som går av stapeln 27 april) kommer vi att i en serie blogginlägg låta de populära kursledarna presentera sig själva. Idag: Michael Riise.

Med en fot i näringslivet och en fot i konstnärlig verksamhet har Riise en unik överblick kring vad som krävs inom respektive område. Riise, ursprungligen dansare och skådespelare, är sedan 19 år verksam som regissör, skribent, föreläsare och kommunikationsexpert.

michael-riise

Michael Riise.

I mitten av nittiotalet började jag kalla dem som i yrket agerade inför andra, för kommunikatörer. Träningsformen blev kommunikatörsträning.

Idag har begreppen en vidare definition. Mycket av det vi idag kallar kommunikation sker elektroniskt. Utmaningen är att akademisk teori i för liten utsträckning utvecklar den praktiska förmågan att agera. 

Allt vi sänder och tar emot går via våra kroppar. Det intellektuella budskapet är hela tiden kopplat till våra känslor och upplevelser. Förmågan att kommunicera för att påverka medarbetare och kunder måste därför också tränas fysiskt.

En skådespelare tränar sin röst, tanke, förmåga att uppleva och föreställa sig det som ska förmedlas. Resultatet blir effektivare berättande, bättre förmåga att sälja och ett bättre ledarskap. 

Så här kan du komma igång med att slipa din kommunikation, träna dig att…

…andas i en lugnt och behagligt rytm.

…ta ögonkontakt, lyssna och känna.

…uttrycka samma sak med kroppen som du berättar med ord.

Vi ses på kommunikatörsutbildningen!

/Michael Riise

Läs mer om Företagsuniversitets kommunikatörsutbildning här.

Vill du läsa mer om och av Michael Riise, besök hans hemsida