Blogg inom Kommunikation

Mark Thompson, VD på New York Times, släpper bok om språk

2014-04-07 Daniel Kjellsson

Mark Thompson, VD på The New York Times, agerade under 2012 gästprofessor på University of Oxford. Ett av Thompsons specialintressen är hur vårt språk påverkats av samhällets digitalisering och det var också denna frågeställning som han valde att ägna en serie föreläsningar åt under sin tid på universitetet.

Detta material blir nu också bok, under 2015 släpps “Enough Said” (naturligt nog saknas för närvarande svensk titel). Mark Thompson säger i ett uttalande:

– Vi lever i en tid av radikal yttrandefrihet där öppna plattformar triumferar över slutna och nästan vem som helst kan publicera en åsikt eller starta en politisk rörelse. Tack vare internet och smarta telefoner har vi idag tillgång till mer information än någonsin tidigare. Ändå vacklar allmänhetens förståelse för och engagemang i de viktigaste frågorna.

Daniel Kjellsson