Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Blogg inom Kommunikation

Lyssna på ett strypmord

2014-12-10 Daniel Kjellsson

En av Sveriges – och världens – mest omtalade podcasts just nu handlar om ett strypmord. 

I just detta lilla kungarike har kvinnliga lådvinsdiskussioner och gubbsnack dominerat podcast-sfären sedan begynnelsen. Serial, producerad av bolaget bakom den prestigefulla radioserien This American Life, är någonting helt annat. 

Unknown

 

Producenten Sarah Koenig får per mejl ett tips om att rättegången mot den tonårspojke som dömdes för mord på sin före detta flickvän för 15 år sedan inte gick rätt till. Så hon börjar nysta lite smått i fallet… Serien har toppat iTunes-listorna så gott som heltid sedan premiären.

Serial är dramatisk, fängslande och på riktigt. Samt i mångt och mycket en påbyggnadskurs i journalistik och berättande.

Mattias BergSveriges Radio:
– Suggestivt berättade autentiska kriminalhistorier med tung research och lätt handlag. Men frågan är ändå om inte Serial går ännu djupare in i fiktionaliseringen, pratar om säsonger på samma sätt som en tv-serie. Och precis som en suggestiv tv-serie växer också Serial in i huvudet avsnitt för avsnitt.

Du kan lyssna på avsnitten på seriens hemsida eller ladda ner och prenumerera via iTunes. Serial pågår fram till den 18 december men är såklart tidlös och du kan börja lyssna när som helst.

Vem mördade egentligen 18-åriga Hae Min Lee?