Blogg inom Kommunikation

Inför Språkvårdsdagen 2014: David Batra om uppmärksamhet, skrattande chefer och fred på jorden

2014-09-22 Daniel Kjellsson

För fjortonde gången i ordningen bjuder Företagsuniversitetet in till Språkvårdsdagen, en heldag i språkets och kommunikationens tecken. Allt för att du ska kunna hålla dig à jour med språket idag.

DavidBatraFoto_RobertEldrim

David Batra. Foto: Robert Eldrim.

En av årets föreläsare (se hela programmet här) är komikern David Batra som kommer att framföra sin exklusiva enmansshow. David kommer att visa hur du engagerar en grupp människor oavsett storlek och bakgrund på mindre än tio sekunder, leder dem till den punkt du vill och får dem att skratta. Bloggen bad om ett smakprov:

David, vilket är det enklaste sättet att snabbt förlora människors uppmärksamhet?

– Att inte själv vara riktigt närvarande.

Varför blir ett samtal starkare om man lyckas framkalla ett skratt?

– Efter man har skrattat tillsammans fäller man ner garden och lyssnar på varandra på ett mer uppmärksamt sätt.

Förutom Språkvårdsdagen erbjuder Företagsuniversitetet också ett nytt Chefsprogram – även chefer kanske kan vinna på att addera lite komik?

– Definitivt. En chef som aldrig får sina anställda att dra på smilbanden blir sällan långvarig.

Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Mer sol och värme hela hösten och fred på jorden förstås.

Språkvårdsdagen 2014 äger rum den 29 september på Berns Salonger i Berzeli park i Stockholm. Det finns fortfarande ett fåtal platser kvar. Anmäl dig här!