Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Blogg inom Kommunikation

Författarnas bästa julklappstips

2014-12-18 Daniel Kjellsson

Bokhandlaren Bokus har bett en rad svenska författare att lista sina bästa julklappstips. Dessa stjärnor tycks ha fått välja att rekommendera vilka klappar som helst så länge de har två pärmar, sidor emellan och finns i Bokus sortiment.

books

 

Jan Guillou, Camilla Läckberg, Klas Östergren, Per Holknekt, Johannes Brost och Björn Ferry är några av dem som ställt upp med tips. Här är ett urval.

Jan Guillou
Hägring 3 - Kjell Westö
"Jag hade förmodligen inte kunnat göra det bättre själv.”

Camilla Läckberg
Poeten - Michael Connelly
"Michael Connelly är något av en hjälte för mig, en idol som jag faktiskt haft förmånen att få träffa! Älskar alla hans böcker, men Poeten är en av mina favoriter. Smart, spännande och full av oväntade vändningar. Perfekt julklapp till deckarfantasten.”

Klas Östergren 
Tysk höst - Stig Dagerman
"En bok som länge varit svåråtkomlig men som nu finns återutgiven. Dagerman reste runt i Tyskland efter kriget och skrev litterära reportage om det han såg och de människor han mötte. Nyttig läsning i dagens aggressiva klimat.”

Mons Kallentoft
Den store Gatsby - F Scott Fitzgerald
"Klassikernas klassiker! Den bästa roman som skrivits. Formfulländad. Varje mening är en njutning att läsa och analysen av rika människor är på kornet än idag." 

Per Holknekt
Screw it, Let's Do it - Sir Richard Branson
"Min idol, dyslektikern som i socialt ansvarstagande och med ett sällan skådat mod och annorlunda tänkande byggt sitt imperium. Och den meningen blev så sjukt kasst sammansatt." 

Johannes Brost
Filosofiskt ficklexikon - Francois Marie Arouet de Voltaire
"Om man, som jag är intresserad av filosofi, är detta en höjdare. I sin kamp för tolerans och mot fanatism ville Voltaire göra en lätthanterlig uppslagsbok med korta, snärtiga artiklar. I detta lexikon samlade han 118 artiklar i bokstavsordning från Abbe` till Översvämning. Läs och begrunda!”

Björn Ferry
Stjärnklart - Lars Wilderäng
"En bok som på ett skrämmande sätt skildrar vad som händer i Sverige den dagen strömmen går, och inte kommer tillbaka. Verkligen en bok som ligger rätt i tiden, när vi blir allt fler som inser att Sverige har dålig beredskap för både skogsbränder, stormar och hot från öst."

För att läsa alla rekommendationer, besök Bokus.