Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Blogg inom Kommunikation

Filmtips: The War Room. Dokumentären om Bill Clintons väg till Vita Huset

2014-12-14 Daniel Kjellsson

Om du arbetar inom media, marknadsföring eller kommunikation är det troligt att många av dina kollegor listar The War Room (1993) som en av sina favoritdokumentärer någonsin. Med rätta.

The War Room är dokumentären om 46-årige Bill Clintons väg till Vita Huset och följer på närmsta håll den karismatiske politikerns presidentvalskampanj 1992. The War Room användes senare som inspiration till TV-serien Vita huset (The West Wing).

clinton-carville

Bill Clinton och James Carville.

Att dokumentären nått kultstatus har mindre med Clinton själv att göra. Hans ande finns alltid närvarande men huvudpersonerna är de som driver kampanjen och det handarbete de utför. Kampanjens – och dokumentärens – hjärta heter James Carville.

Chefsstrategen Carville och hans stab formar Bill Clintons hela mediala person. De lever ett kampanjliv som tycks opåverkat av timmar, dagar och dygn. Bara röster räknas. De förbereder Clinton för debatter och tal, parerar hans skandaler. Steg för steg, intervju för intervju, utspel för utspel banar de vägen för en person de innerligt tycks brinna för att kämpa för. Det tar dem hela vägen till Vita Huset.

Köp, hyr eller se dokumentären i sin helhet här: