Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Blogg inom Kommunikation

Barack Obama surar över selfie

2014-04-05 Daniel Kjellsson

Det är helg och vi kan således tillåta oss själva ett något mer lättsmält innehåll här på bloggen. En av den gångna veckans stora snackisar var Boston Red Sox-stjärnan David Ortiz selfie (en selfie är ett självporträtt taget med mobiltelefon eller digitalkamera) med den amerikanska presidenten Barack Obama. Ortiz tweet skickades vidare 42 000 gånger och har kommenterats av medier världen över.

selfie

David Ortiz och Barack Obama.

Selfien som fenomen och uttryck har exploderat även i Sverige under de senaste månaderna och enligt en undersökning från Språktidningen är just selfie det populäraste nyordet från 2013. Hela 49 procent av de läsare som röstade på Språktidningen.se hade selfie som sin favorit.

Tillbaka på Vita Huset så var det inte enkom applåder. President Obama ställde glatt upp på Ortiz mobilbild men tongångarna efteråt, då det spekulerades kring ifall detta var gerillamarknadsföring signerad telefontillverkaren Samsung, var något kyligare.

– Generellt sett så motsätter sig Vita huset alla försök att använda presidenten i kommersiella syften och vi har verkligen invändningar i detta fall, sa Vita husets pressekreterare Jay Carney.

Daniel Kjellsson