Blogg inom Kommunikation

Bästa bilderna: Måns Zelmerlöw och Sverige vinner Eurovision i Wien

2015-05-24 Daniel Kjellsson

Sveriges Måns Zelmerlöw och hans favorittyngda ”Heroes” (28-åringen har toppat vadslagningsföretagens listor i veckor) vann finalen i Eurovision Song Contest i Wien sent på lördagskvällen. 27 länder gjorde upp om den åtråvärda, svenskdesignade, glasmikrofonen inför drygt 10.000 entusiastiska åskådare i Wiener Stadthalle.

Det är dock de närmare 200 miljoner tv-tittarna som gör Eurovision till ett popkulturellt – och kommunikativt – fenomen.

Förutom den kulturella cocktail vi bjuds på genom de musikaliska bidragen och dess bredd får vi också via snabba sekvenser besöka bidragens huvudstäder då de skyfflar ut poäng, se en i det aktuella landet utvald "profil", vad denne valt att bära för kläder samt ibland ett prov på lokal humor.

Under många av Företagsuniversitetets marknadsföringskurser går vi igenom bildens (eller "det visuellas") makt så gott som all kommunikation. Från den enskilda Twitter-uppdateringen (som blir mer välklickad med en bild inkluderad) till hela kommunikationsstrategier och hur företag och prudukter bäst och mest effektivt och lönsamt kommunicerar med foto och video.

Arrangörerna i Wien har inte gått någon av Företatsuniversitetets kurser, men de fick till det ändå. Från det faktum att alla delegationer utrustades med selfiesticks i respektive lands färger – till de pressbilder som distribuerades live.

Lägg märke till vinklar, action, känslor och fingertoppskänsla. Det är skillnad mellan en bild och en bild.

mans-eurovision-2015
mans-eurovision-2015-b
mans-eurovision-2015-c
mans-eurovision-2015-d
mans-eurovision-2015-e
mans-eurovision-2015-f
mans-eurovision-2015-g
mans-eurovision-2015-h
mans-eurovision-2015-i
mans-eurovision-2015-j
mans-eurovision-2015-k
mans-eurovision-2015-l
mans-eurovision-2015-m

Intresserad av att lära dig mer om kommunikationsstrategier, PR i sociala medier eller content marketing? Här hittar du alla Företagsuniversitetets kurser.