Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Företagsuniversitetets blogg inom ekonomi

En konferens som kan bli dyr att missa

2018-08-13 Lotta Eriksson

”En bättre möjlighet att få insikt i hur den annars dolda ekonomiska brottsligheten ser ut i Sverige kommer inte att erbjudas”. Det skriver Peter Forsman från www.internetsweden.se och en av landets absoluta experter på internetkriminalitet och bedrägerier. Det han åsyftar är Financial Fraud Forum, som går av stapeln tisdagen den 18 september.

Under sommaren har artiklarna om ekonomiska bedrägerier fortsatt att dugga tätt i media. Senast den gångna helgen skrev Dagens Nyheter att det finns en handfull kluster av bedragare som polisen har stora problem att komma åt. Bara i juli stals totalt 19,6 miljoner kronor genom bedrägerier med bank-id, enligt artikeln.

Stefan_Larsson

– Det har blivit ett nationellt problem som är systemhotande, säger Stefan Larsson, polisens utredningsledare för nationell seriebrottslighet, i artikeln.

Just Stefan Larsson är en av föreläsarna på Financial Fraud Forum. Han ska prata om en av de största bedrägerihärvorna som Sverige skådat.

En av de andra föreläsarna, Peter Forsman, har nyligen i ett blogginlägg på www.internetsweden.se skrivit att Financial Fraud Forum är en av de bästa investeringarna man kan göra för sitt företag. Han skriver bland annat:

”Det blir en heldag med (enligt min uppfattning) sannolikt den mest sakkunniga och kompetenta föreläsarlista som jag sett rörande ekonomisk brottslighet i Sverige.”

Peter_Forsman

Han påpekar vidare:

”Det är inte längre frågan om ifall ditt företag eller verksamhet kommer att drabbas, utan när och hur mycket ni kommer att förlora för att sedan leda till fler och kanske ännu större kostnader.”

Och avslutar med:

”Jag kan nog inte tillräckligt understryka att det är en viktig dag för alla typer av sektorer och det är banne mig närmast tjänstefel att inte göra sitt bästa för att delta. En bättre möjlighet att få insikt i hur den annars dolda ekonomiska brottsligheten ser ut i Sverige kommer inte att erbjudas.”

Credma och Företagsuniversitetet, som arrangerar Financial Fraud Forum, är stolta över att kunna presentera ett sådant namnkunnigt startfält på scenen! Konferensen, som är den första i sitt slag, riktar sig till alla som arbetar inom ekonomi och säkerhet och som ännu bättre vill förstå vad de ekonomiska bedrägerier kostar, inte bara i kronor och ören, utan också i varumärkesförluster.

Vi kan till exempel utlova en spännande debatt och dialog kring vilka lösningar som de facto finns och vilka som behövs framöver, med Bolagsverkets generaldirektör Annika Stenberg, chefsåklagare Stefan Lundberg från Ekobrottsmyndigheten, Ludvig Isacsson från Förenade bolag, Jan Olsson från NBC och Anders Björkenheim från Accessus.

Läs hela programmet och säkra din plats här: https://www.credma.se/oeppna-kurser/kompetensutveckling/Kreditutbildningar/Financial-Fraud-Forum