Företagsuniversitetets blogg inom ekonomi

Bantad men fyllig konferens - Ekonomi- och Redovisningsdagen

2017-09-13 Lotta Eriksson
Patrick Grimlund

Det högrelevanta programmet för Ekonomi- och Redovisningsdagen är färdigt och utskickat till alla som arbetar på landets ekonomiavdelningar. Den 25 oktober 2017 på Fotografiska i Stockholm bjuder vi på kunskap i olika former, under värdskap av TV-profilen Patrick Grimlund.

Konferensen inleds klockan 10.00 och först bjuds en nyhetstimme med Skatteverket. Taktpinnen håller Pia Blanck Thörnroos i, en otroligt kunnig och uppskattad föreläsare. Hon är också öppen för frågor från publiken.

Efter skattenyheterna är det dags för momshantering. Momsexperten Eva Velin informerar om nyheter och trender på momsområdet och ger praktiska exempel som alla har direkt nytta av i sitt arbete.

Efter lunch får vi möta Therése Henningsson, auktoriserad revisor, som ger en tydlig bild av de redovisningsnyheter vi står inför, innan det blir ett aktuellt samtal mellan Patrick Grimlund och Caisa Drefeldt om nuläget och framtiden för K2.

Leila_Karchaoui_liten

Ekonomi- och Redovisningsdagen ska förstås innehålla både kunskaper och inspiration. Därför blir det även en tänkvärd och inspirerande föreläsning av Apoteket Kronans redovisningschef och financial controller, Leila Karchaoui. Hon fick stort gehör när hon talade på Controller 2017 i våras och kan med sina kloka ord ge några råd på vägen, i tider av förändring.

- Jag vill sprida kunskap och inspiration genom att bland annat fokusera på tid, energi och resultat, berättar hon.

Konferensens sista punkt är ett måste för landets ekonomer. Anders Björkenheim berättar då hur man identifierar och hanterar den nya tidens raffinerade bolagsbedrägerier, falska aktiebolag, falska årsbokslut och möter andra ekonomiska risker.

Ekonomi- och Redovisningsdagen har i många år varit en tvådagarskonferens. Företagsuniversitetet har dock i utvärderingarna sett att tiden är en trång sektor för alla som arbetar med ekonomi och har därför kortat konferensen till en dag.

Det blir följaktligen ingen middag mellan två konferensdagar men det bjuds i stället ett förstärkt mingel efter konferensdagen, så att man hinner nätverka och byta erfarenheter - med varandra och andra - i den fina miljön på Fotografiska! Det blir kul att träffas igen!

Spara