Företagsuniversitetets blogg inom ekonomi

Äntligen dags för Controller igen

2017-03-24 Lotta Eriksson

I fjol startade Företagsuniversitetet heldagskonferensen Controller och nu är vi igång igen! Onsdagen den 17 maj bjuder vi in landets alla controllers till en fullspäckad tema- och inspirationsdag.

Vi läste fjolårets väldigt fina utvärderingar noga och har försökt att skruva till programmet efter de reflektioner och tips som vi ändå fick. Det är bland annat därför som årets konferens går av stapeln i mitten på maj!

Vi håller även i år till på Fotografiska i Stockholm och TV-profilen Patrick Grimlund kommer tillbaka som moderator. Däremot är förstås programinnehållet helt nytt, även om vi även denna gång bjuder på såväl fakta och konkreta tips som inspiration.

Vi kommer att få höra vad framtidens controller behöver utveckla för förmågor för att kunna stödja beslutsfattandet och företagets strategiska frågor. Vi kommer också att få lära oss vilka risker vi förmodligen utsätts för i vårt jobb och vi får höra två konkreta case kring anpassad verksamhetsstyrning och rullande prognoser.

Dessutom har vi satt fokus på kommunikation. Det innebär att vi dels kommer få lära oss hur vi ska prata om ekonomi så att även de som inte är insatta förstår budskapet och dels att vi av en expert, Elizabeth Kuylenstierna, ger oss verktyg för bättre konflikthantering.

Många som besökte Controller i fjol, har tidigare fått Företagsuniversitetets kurs Diplomerad Controller. Det har också Leila Karchaoui gjort. Hon är i dag financial controller och redovisningschef på Kronans Apotek och kommer under årets konferens att prata om hur en controller genom att vara nyfiken, ligga ett steg före och tänka utanför boxen, kan bidra till framgång och bättre resultat - och samtidigt sprida glädje och inspiration.

Controllerframsida