Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Almedalen

Vi kompetensutvecklar Sverige

2017-06-14 Lotta Eriksson

Företagsuniversitetet medverkar sedan ett par år under politikerveckan i Almedalen för att opinionsbilda och sprida kunskap om vikten av kompetensutveckling, praktisk kunskap och proffsig kompetens. I år är vår devis "Vi kompetensutvecklar Sverige" och vi deltar bland annat i två heta panelsamtal, onsdagen den 5 juli, enligt följande:

Kl. 14.00-14.45
Sveriges framtid: Innovation genom kompetensutveckling eller kompetensväxling?
Ett panelsamtal som utgår från Janne Lundbergs syn på kompetens som driver innovation. Han är en av landets ledande lean- och innovationsexperter och menar att kunskap är Sveriges bästa konkurrensmedel. Dessutom medverkar Monica Lingegård, vd för Samhall, Marie Hallander Larsson, HR-direktör vid Akademiska Hus, Anna Gulliksen, beteendevetare och kursledare vid Företagsuniversitetet, och Anna Felländer, digitaliseringsexpert.

Panelsamtalet genomförs i samarbete med tidningen Chef, vars chefredaktör Cissi Elwin är moderator.

Välkommen till ett mycket spännande och relevant samtal på Korsgatan 24 nära hamnen i Visby!

Läs mer här

 

Kl 16.00-17.00
Trygghetsarbete i fokus: hur går vi från ord till handling?
Företagsuniversitetet går från ord till handling genom våra många utbildningar och kurser - men hur går samhället från ord till handling när det gäller trygghet? Och hur kan utbildning bidra i detta? Karin Johannesen, eventsäkerhetschef i Stockholms stad och engagerad i YH-utbildningen Säkerhets- och trygghetskoordinator, ingår i en panel som i övrigt består av: Christian Ottosson, kommunalråd i Huddinge, Karl-Åke Pettersson, ordförande för Stiftelsen Tryggare Sverige, Peter Köhler, marknadschef vid Tempest Security, och Johan Nilsson, marknadschef vid Bankomat AB.

Arrangemanget sker i samarbete med Stiftelsen Tryggare Sverige och det är generalsekreterare Magnus Lindgren som är moderator.

Välkommen till ett högaktuellt samtal i Tryggare Sveriges paviljong, Strandvägen 2 (vid Kallis)!

Läs mer här