Almedalen

Livslångt lärande för alla - men vad ska vi lära oss och hur?

2019-06-24 Marlene Berglund

Välkommen den 3 juli kl.14.15 till Företagsuniversitetets seminarium om Livslångt lärande! Vi håller även i år till på tidningen Chefs scen på Korsgatan 24.

Livslångt lärande för alla – men vad ska vi lära oss och hur?

Förändringstakten i arbetslivet är så hög att företag och individer ständigt behöver skaffa sig ny kunskap. Men hur ska denna ständigt pågående personliga uppgradering gå till? Och vem bär ansvaret för att den blir av – individen, företaget eller samhället?

Kompetensutveckling har gått från att äga rum ett par gånger per år, till att behöva ske dagligen. Yrken, uppgifter och roller förändras hela tiden och därmed också synen på och värdet av kunskap. Det handlar inte längre om vad du kan, utan om din förmåga att lära dig något nytt.

Nyfikenhet och learnability blir allt viktigare egenskaper att identifiera och premiera vid anställning, eftersom de egenskaperna hos medarbetarna kommer påverka hela organisationens möjlighet till förändring och utveckling.

Men hur bygger man framgång och talang med framtidens kompetensutveckling? Vad är det vi ska lära oss och hur gör vi det på bästa sätt?

Medverkande:

Ishtar Touailat, Global Head of AI & Innovation, Techbuddy