Almedalen

Kompetensutveckling hett ämne i Almedalen

2017-07-07 Lotta Eriksson

Företagsuniversitetet var på plats i Almedalen för att prata kompetensutveckling. Det låg bra i tiden, eftersom bland annat Unionen konstaterade att 30 procent av landets företag inte har någon strategi för kompetensutveckling och att digitaliseringen gör det behovet än mer angeläget.

Gatupratare

Några teman utmärkte sig särskilt under årets politikervecka i Almedalen. Det handlade mycket om digitalisering, artificiell intelligens, robotisering, terrorism, cyber security, innovation och trygghet.

Företagsuniversitetet - som anser att kunskap är en konkurrensfaktor och en drivkraft och att medarbetares kompetens är grunden för varje verksamhets långsiktiga och hållbara utveckling - var på plats för att bland annat delta i ett seminarium om hur kompetensutveckling driver innovation. Det var ett panelsamtal i samarbete med tidningen Chef.

I ett tält intill seminarielokalen stod bland andra vd Stefan Haglund och marknadschef Bengt Narbom och lockade med vattenflaskor och information om panelsamtalet.

Tältbemanning

Det var fullsatt i seminarielokalen under samtalet.

FullsattChef

I en annan del av Visby och i ett annat panelsamtal en stund senare var det dags för Företagsuniversitetet att diskutera hur vi med kompetensutveckling kan gå från ord till handling i säkerhets- och trygghetsarbetet i samhället.

TS-rollup

Tspanel

Läs mer om de två panelsamtalen i nedan, i separata blogginlägg!

Kompetensutveckling driver fortsatt innovation - seminarium med tidningen Chef

Kompetensutveckling bidrar till ökad trygghet i samhället - seminarium med Tryggare Sverige

Företagsuniversitetet tackar därmed alla vi har träffat, alla vi har pratat med, våra samarbetspartners och paneldeltagare för några inspirerande och givande dagar tillsammans i Visby och önskar trevlig sommar!

Samtal1

Samtal2

Samtal3

AS_selfie

Stefan Haglund och Lotta Eriksson tillsammans med Aktuell Säkerhets chefredaktör Jenny Persson.

Spara