Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Almedalen

Handen på hjärtat - vem vågar anställa Lisbeth Salander?

2018-05-31 Marlene Berglund

Framtidens talanger –  hur mycket utanför boxen är alldeles lagom?

Företag som lyfter fram det unika hos sina medarbetare blir mer innovativa. Men för att få det bästa ur varje person måste organisationen anpassa sig efter individen, inte tvärtom. Är vi redo i Landet Lagom att hantera de nya supertalangerna? Handen på hjärtat: vem vågar anställa Lisbeth Salander?

Hur är ledarskapet i svenskt företagsklimat rustat för att ta tillvara spretiga talanger? Är vi redo att ge plats åt de nya udda talangerna – och hur lyfter vi också de andra medarbetarna, de som hamnar i skuggan?

I Almedalen, den 4 juli kl.14.15, på tidningen Chefs scen på Korsgatan 24 i Visby bjuder vi in till ett interaktivt samtal där vi verklighetstestar buzzorden strategisk kompetensförsörjning och innovationsledning. I duellform låter vi fyra framgångsrika ledare argumentera för sina bästa metoder när det gäller kompetensförsörjning och synen på udda talanger. Publiken utser en vinnare i varje duell.

Amelia Adamo vs Sofia Kacim
Hur ska företag rusta sig för att bana väg för framtidens supertalanger, som många gånger inte vill ha fast anställning? Måste vi omdefiniera vår syn på lojalitet? Är vi beredda på att människor “kommer och går”?

Lisa Gunnarsson vs Håkan Svedman
Ikea har funnits 60 år längre än LinkedIn – hur påverkar det ledarskapet och synen på kompetensförsörjning inom de respektive bolagen? Kontinuerligt lärande eller traditionell kompetensutveckling vartannat år?

Mer info hittar du här

Företagsuniversitetet kommer också att ha ett eget tält i korsningen Korsgatan/Hamngatan tisdag den 3 juli där du kan träffa oss för att prata kompetensutveckling. Där kommer också att finnas möjlighet att testa Knowlys virtuella coach för måluppföljning, implementering och beteendeförändring. Sätt dina egna mål och låt coachen Fredde hjälpa dig att nå dem!

Hoppas vi ses i Almedalen!

P.S Läs mer och och stjärnmärk vårt seminarium i Almedalsguiden!