Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Almedalen

Almedalen

Företagsuniversitetet tar självklart plats i Almedalen för att belysa vikten av kompetensutveckling, praktisk kunskap och proffsig kompetens!

Följ oss här på bloggen, inför och under Almedalsveckan! Vi kompetensutvecklar Sverige!

Succé för livslångt lärande i Almedalen!

Almedalen 2019-07-05

Det var fullsatt, energifyllt och lärande när Företagsuniversitetet och tidningen Chef arrangerade ett seminarium om livslångt lärande under Almedalsveckan. Daniel Kjellsson från Företagsuniversitetet inledde med en framtidsspaning och därefter blev det två vitala samtal på scenen, först mellan Ulrika Rosén och Andreas Hatzigeorgiou och därefter mellan Ishtar Touailat och Joel Hellermark.

Läs mer

Livslångt lärande för alla - men vad ska vi lära oss och hur?

Almedalen 2019-06-24

Välkommen till Företagsuniversitetets seminarium i Almedalen onsdag 3 juli kl.14.15!

Förändringstakten i arbetslivet är så hög att företag och individer ständigt behöver skaffa sig ny kunskap. Men hur ska denna ständigt pågående personliga uppgradering gå till? Och vem bär ansvaret för att den blir av – individen, företaget eller samhället?

Läs mer

Stor succé för talangdueller

Almedalen 2018-07-06

Sofia Kacim gick som vinnare ur duellen med Amelia Adamo och Lisa Gunnarsson vann den andra duellen, mot Håkan Svedman. Företagsuniversitetet och tidningen Chefs seminarium i duellform fyllde konferenssalen och deltagarna fick uppleva ett nytt format med engagerade duellanter på temat framtidens talanger.

Läs mer

Handen på hjärtat - vem vågar anställa Lisbeth Salander?

Almedalen 2018-05-31

Företag som lyfter fram det unika hos sina medarbetare blir mer innovativa. Men för att få det bästa ur varje person måste organisationen anpassa sig efter individen, inte tvärtom. Är vi redo i Landet Lagom att hantera de nya supertalangerna? Handen på hjärtat: vem vågar anställa Lisbeth Salander?

Hur är ledarskapet i svenskt företagsklimat rustat för att ta tillvara spretiga talanger? Är vi redo att ge plats åt de nya udda talangerna – och hur lyfter vi också de andra medarbetarna, de som hamnar i skuggan?

Läs mer

Kompetensutveckling hett ämne i Almedalen

Almedalen 2017-07-07

Företagsuniversitetet var på plats i Almedalen för att prata kompetensutveckling. Det låg bra i tiden, eftersom bland annat Union konstaterade att 30 procent av landets företag inte har någon strategi för kompetensutveckling och att digitaliseringen gör det behovet än mer angeläget.

Läs mer

Kompetensutveckling inom säkerhet bidrar till ökad trygghet

Almedalen 2017-07-07

"Trygghetsarbete i fokus, så går vi från ord till handling." I ett panelsamtal arrangerat av Stiftelsen Tryggare Sverige i samarbete med Företagsuniversitetet, diskuterade en kompetent panel kommuners ansvar, upphandlingar och vikten av vass kompetens.

Läs mer

Kompetensutveckling driver fortsatt innovation

Almedalen 2017-07-07

"Sveriges framtid: Innovation genom kompetensutveckling eller kompetensväxling?" var frågan när Företagsuniversitetet i samarbete med Tidningen Chef genomförde ett seminarium och panelsamtal under Almedalsveckan.

Läs mer

Möt oss i Almedalen!

Almedalen 2017-06-14

Företagsuniversitetet är även i år på plats i Almedalen under politikerveckan! Vi arrangerar bland annat två aktuella och spännande seminarier på temat kompetensutveckling!

Läs mer