Konferens - 1 dag

Säkerhetsgalan 2017

Nu tar vi Säkerhetsgalan till nya höjder!

2017 är året då vi tar Säkerhetsgalan till en ny nivå! Vi firar nio år som branschens största mötesplats och vi gör det med stil!

Eftermiddagens högaktuella föreläsningar och trendspaningar levereras på det helt nyöppnade hotellet At Six på Brunkebergstorg.

Där får vi:

ett inledningsanförande av inrikesminister Anders Ygeman

en internationell säkerhetsutblick av en av Storbritanniens mest kända TV-personligheter, BBCs säkerhetskorrespondent Frank Gardner

en nationell inblick kring informationssäkerhet och det egna ansvaret av Pia Gruvö från MUST

korta trendspaningar och betraktelser kring aktuella säkerhetsfrågor, bland annat riskhantering, kontanter, lösenord och migration

Dessutom toppar vi det imponerande startfältet med en i högsta grad relevant reflektion kring vad som kan hända i den svenska politiken, i den stundande valrörelsen och i de allmänna valen nästa år. Vi välkomnar nämligen TV4:s politiska kommentator Marcus Oscarsson upp på scenen.

Och eftermiddagen avrundas med ett möjligen något roande och oroande – men garanterat spännande – samtal med cyberfilosofen Alexander Bard. Han är för digitaliseringen ungefär vad Leif GW Persson är för polisväsendet och kriminaliteten. Vi vet med andra ord inte riktigt vad som kan förväntas – men vi vet att vi inte vill missa det!

Efter en eftermiddag med kompetensutveckling och inspiration går vi den korta promenaden till Berns, där vi avslutar kvällen med en elegant galamiddag, utnämning av Årets Säkerhetsprofil och storstilad underhållning!

Tidningen Aktuell Säkerhet och Företagsuniversitetet, som ägs av Kursverksamheten vid Stockholms Universitet, bjuder därför med glädje in till Säkerhetsgalan 2017!

 

Webbinfo_1859

Program - 1 dag

Program

12.30Registrering och kaffe

13.00Välkommen till Säkerhetsgalan 2017

Säkerhetsgalans värd Tilde de Paula Eby, journalist och programledare på TV4, öppnar årets Säkerhetsgala.

13.15Det inrikespolitiska läget

Årets Säkerhetsprofil 2016, landets inrikesminister Anders Ygeman, inleder Säkerhetsgalan 2017.

13.40På omvärldsspaning med Marcus Oscarsson

Få trodde att Brexit skulle röstas fram, få trodde att Trump skulle vinna – vad kan hända i Sverige som ingen egentligen tror är möjligt? TV4-profilen Marcus Oscarsson har etablerat sig som en av våra främsta politiska kommentatorer och omvärldsanalytiker. Hans tydliga och personliga retorik har bidragit till ett ökat intresse för politik och världsfrågor.

Följ med Marcus på en omvärldsspaning några månader efter att Donald Trump flyttat in i Vita Huset och ett år innan den svenska valrörelsen drar igång.

14.15Trendspaning 1 och 2: lösenord och riskhantering

Ta del av två av dagens fem mikrospaningar:  Anne-Marie Eklund Löwinder om lösenord och Mounir Messaoud om riskhantering.

14.30Eftermiddagskaffe

15.00Internationell säkerhetsutblick

Frank Gardner är BBCs säkerhetskorrespondent, en av Storbritanniens mest kända TV-personligheter och expert på terrorism och situationen i Mellanöstern. Han har själv bott och verkat i regionen i många år och bland annat intervjuat de högsta ledarna där.

Här ger Frank Gardner en högaktuell bild av säkerhetsläget i världen i dag och berättar samtidigt sin egen livshistoria. 2004 sköts han med sex skott av AlQaida-sympatisörer i Riad samtidigt som hans BBC-kollega sköts till döds.

15.50Trendspaning 3 och 4: kontanthantering och ung i branschen

I eftermiddagens tredje och fjärde trendspaningar rapporterar Patrik Lundgren om kontanthantering och Pontus Winstén om att vara ung i branschen.

16.05Paus

16.30Bygg informationssäkerhet efter behov

Det är lätt att lägga över ansvaret för säkerhet på andra i stället för att själv fundera över vad verksamheten behöver och tillgodose det. Men hur gör man då om informationssäkerhet ska byggas efter behov och inte för att någon annan ska granska den?

Pia Gruvö, chef för avdelningen krypto och IT-säkerhet inom den militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, MUST, reflekterar över ansvarsfrågan och ger konkreta tips i en nationell inblick i informationssäkerhetens värld.

17.15Trendspaning 5: migration och säkerhet

Monica Karum Bergvall om säkerhetsutmaningarna vid Migrationsverket.

17.30Alexander Bard om digitalisering och social intelligens

Alexander Bard räknas som en av världens främsta tänkare inom området digitalisering. Han har i föreläsningar, intervjuer och artiklar siat om digitaliseringens utveckling och kommande teknikrevolutioner – och oftast visat sig få rätt!

Hur ska vi i säkerhetsbranschen ställa oss till digitaliseringen? Alexander visar hur spelreglerna ändras i dagens cybersamhälle, när vi har gått från att passivt ta emot framtiden till att aktivt vara en del av den. Han menar också att social intelligens blir allt viktigare i en tid när så mycket digitaliseras och robotiseras.

18.20Eftermiddagen avslutas

18.30Promenad över Kungsträdgården till Berns Salonger

18.45Drink och mingel på Berns

19.30Middag, underhållning och prisutdelning

Tilde de Paula är värd för kvällens festmiddag under kristallkronorna på Berns Salonger. Njut tillsammans med branschkollegor av en kväll med god mat, dryck, underhållning av hög klass och utdelning av utmärkelsen "Årets säkerhetsprofil 2017".