Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Säkerhetsgalan 2024 

Den 30 september 2024 är det dags för årets höjdpunkt för landets alla säkerhetsproffs, Säkerhetsgalan. Det blir en kompetenshöjande eftermiddag med föreläsningar och samtal om högaktuella ämnen. Säkerhetsgalan vänder sig till säkerhetsansvariga/säkerhetschefer i näringsliv och offentlig förvaltning samt till branschföretag.

Säkerhetsgalan 2024 äger rum i Palmsalen, Posthuset, och Vasateatern

Säkerhetsgalan 2024, måndagen den 30 september i Palmsalen (Posthuset) och Vasateatern i Stockholm!

Aldrig har väl säkerhets- och försvarsfrågor stått högre på agendan i Sverige! Det kommer tydligt att synas på den årliga och givna samlingsplatsen för säkerhetschefer, säkerhetssamordnare, säkerhetsleverantörer och alla andra  med säkerhetsintresse, Säkerhetsgalan, som genomförs måndagen den 30 september 2024.

Programmet planeras som bäst och publiceras kontinuerligt här på hemsidan. Det tar sin utgångspunkt i "Säkerhet i världen, Europa och Sverige" och vi möter bland andra:

Magnus Ranstorp: Synen på Sverige utomlands kopplat till det nuvarande terrorhotet
Jona Källgren, utrikeskorrespondent: Internationell utblick detta supervalår

Säkerhetsgalan 2024 genomförs i Palmsalen (Posthuset) och avrundas med middag samt prisutdelning av Årets Säkerhetsprofil och Framtidens Säkerhetstalang (i samarbete med ASIS Next Gen) på anrika Vasateatern!

SHG-23

Planeringen av nästa års konferens pågår som bäst och programmet kommer att publiceras här på hemsidan allt eftersom det börjar bli klart, så håll utkik!

Nedan ser du hur programmet såg ut vid den välbesökta konferensen som genomfördes för en tid sedan.

 

Programmet offentliggörs under våren. Nedan är programmet från 2023 års konferens

12.15Registrering med id-kontroll öppnar

13.00Välkommen till Säkerhetsgalan 2023

Säkerhetsgalans värd, Eva Hamilton, öppnar årets Säkerhetsgala.

13.10Säkerhetsläget i Sverige oktober 2023

Vi möter för första gången Thomas Nilsson, chef för MUST sedan maj 2023. Han ger en omvärldsspaning och beskriver säkerhetsläget just nu.

13.45Omvärldspolitisk spaning: från terrorhot till stormaktshot

Vi har ett dynamiskt terrorhot, jiddhadisthot och ett växande hot från högerextremister, samtidigt som det sker en förflyttning av resurserna från terrorbekämpning till mer traditionella hot och hotet från andra stormakter. Med andra ord har vi en extremt hotfull men komplex världsbild som Sverige måste förhålla sig till. Här berättar Mollie Saltskog, underrättelseanalytiker vid The Soufan Group, om våra aktuella utmaningar och hur svenska företag kan träna sig på att bli bättre på open source intelligence (OSINT)-analyser i sin verksamhet. Vi får även en bild av Mollies personliga och internationella resa. 

14.30Eftermiddagskaffe

15.00Nationell säkerhet: insiders i svenska verksamheter

Sverige är intressant ur många perspektiv för främmande makt. Vi är innovationskraftiga samtidigt som vårt totalförsvar håller på att byggas upp igen. Detta attraherar bland annat Ryssland men även andra länder, som Kina. Genom raffinerade metoder försöker främmande makt kartlägga vår förmåga i olika dimensioner. Insiderverksamhet och spionage förekommer i olika former och i fler verksamheter. Här berättar Daniel Stenling, chef för Säkerhetspolisens kontraspionage, om arbetet mot spioner och insiderverksamhet.

15.35Hotet från insidan - den mänskliga faktorn

Den tekniska inhämtningen är ett självklart verktyg i de flesta underrättelsetjänsters verktygslåda och cyberattacker är definitivt ett reellt hot mot vår informationssäkerhet. Men metoderna som används av hotaktörer är inte bara tekniska utan innefattar även rekrytering av personer på insidan med access till det man vill åt, så kallad personbaserade inhämtning. Vad är det då som gör att en person låter sig rekryteras? Vilka motiv och drivkrafter är det som får någon att förråda sin arbetsgivare eller till och med sitt land? Och vad kan vi göra för att skydda verksamheten och medarbetarna? Carolina Angelis från Truesec ger råden vi inte kan klara oss utan!

16.10Paus

16.30Säkerhetschefen som möjliggörare

Säkerhetschefens ansvar och mandat ökar och förflyttas mot att mer vara en strategisk resurs i verksamhetens ledning snarare än att vara specialist. Här ger Pär Rylander, säkerhetschef vid Arbetsmiljöverket och tidigare säkerhetschef vid Skatteverket, en bild av hur han bygger upp nya säkerhetsorganisationer och hur han ser på yrkesrollen. Han ger även konkreta tips på hur man får säkerhet att bli en möjliggörare snarare än en begränsning och hur man som säkerhetschef kan tänka i tider då hotbilden ökar.

17.05GenZ om GenZ

Nu gör Generation Z entré på våra arbetsplatser. Det handlar om de som är födda mellan 1995 och 2010 och som har växt upp i en digital värld med terrorhot, klimatutmaningar och en pandemi. Hur har omvärlden påverkat dem i deras roller som medarbetare, kollegor - och så småningom som chefer?

Jahkini Bisselink gästar Sverige exklusivt för Säkerhetsgalan för att ge förstahandsinformation om GenZ. Hon är född 1999 och tillhör därmed själv den generation som hon är expert på. Jahkini har i sin roll som FN-ambassadör givit de unga en röst internationellt. Hon har dessutom en masters i Crisis and Security Management. Här hjälper hon oss att bättre förstå den generation som nu blir våra kollegor.

17.50Vart är Ryssland på väg?

När bomberna började falla över Kiev och kriget inleddes fanns Bert Sundström på plats i den ukrainska huvudstaden. I nästan tre decennier har han befunnit sig i händelsernas centrum i USA, Egypten och Ryssland. I ett samtal med Eva Hamilton berättar Bert om sina upplevelser som utrikeskorrespondent och framför allt om 20 år i Ryssland. Han beskriver hur landet har förändrats och ger sin syn på vart Ryssland är på väg.

18.40Eftermiddagen summeras och avslutas

19.00Drink, nätverkande och middag i Ballroom med prisutdelning av Årets Säkerhetsprofil och Framtidens Säkerhetstalang

Med reservation för eventuella ändringar!

Fakta

Mötesplats

Säkerhetsgalan 2024 genomförs i Posthuset (Vasagatan 28) och Vasateatern i Stockholm

Konferensavgift

5 900 kronor exkl. moms. I priset ingår eftermiddagens seminarieprogram med föreläsningar och intervjuer samt middag med förtäring.

Hotell

Ta chansen att övernatta till specialpris på Nordic Light Hotel eller Clarion Sign Hotel.

Bokning

Välkommen med din bokning genom att ringa 08-600 62 00 eller genom att skicka e-post till konferens@foretagsuniversitetet.se  Du kan naturligtvis också boka dig på hemsidan www.foretagsuniversitetet.se.

Övrigt

Det kommer att vara id-kontroll i anslutning till registreringen i Posthuset och alla deltagare uppmanades att ha sin besöksbadge på sig under hela arrangemanget.