Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Executive Assistants

Här får du läsa ytterligare en rapportering från Bryssel

2014-10-21 Ulrika Forsman

Nu blev det ytterligare ett inlägg från mig i alla fall.

Mest för att Stefan Haglund (VD företagsuniversitetet) tycker att det finns ett läsvärde i min rapportering från Bryssel.

Dagen startade i vanlig ordning med styrelsemöte, inga konstiga demonstrationer störde i dag.

Efter lunch har jag varit på två studiebesök i EU distriktet med styrelsen. Första besöket var parlamentet för att få en bild av det vardagliga arbetet. På plats fick vi träffa Elin Nordmark Politiskt sakkunnig åt Jytte Guteland

 - Utskottet för miljö, folkhälsa och ivsmedelssäkerhet

- Kulturutskottet

Vi fick även träffa Helena Luthi Besöksansvarig och administrativ assistent.

De var båda väldigt avslappnade och professionella i sina roller.

Jag fick lära mig varför parlamentarikerna flyttar mellan Bryssel och Strasbourg. Känns fånigt att flytta runt, men det är ett beslut som är svårt att häva trots att det inte känns försvarbart ur miljöpåverkan och skattepengaslöseri. Strasbourgs turistnäring skulle gå på knäna om de slutade.

Selfie i Plenissalen EU parlamentet, maktens centrum

Vårat andra besök var på CEC European Confederation of Managers, påminner mycket om EUMA, fast man pratar chefsfrågor i Europa istället för VD-assistents frågor i Europa. Annika Elias Ledarnas ordförande är även President i CEC, vilket gjorde det extra spännande för oss att besöka kontoret. På plats fick vi en dragning om huvud frågorna av Matteo Matarazzo kontorschef. Jag fick även träffa Georgette Ould, Management Assistent och för mig var det värdefullt då vi har mycket korrespondens i det dagliga arbetet.

Middagsrestaurangen kan jag verkligen rekommendera

Kvällens middag var Bryssels bästa på denna resa, vi besökte La Manufacture inhyst i en före detta textilfabrik. Jag hade förbeställt maten i vanlig ordning. Förrätt en Chevré crème brulé, låter märkligt men fantastiskt gott. Jag var tvungen att be chef cuisine om receptet. Förstås var detta en hemlighet men jag fick veta att han gjort den av cocos, aprikos och Chevré. Nu är det bara att gå hem och experimentera.

Jag måste sluta här,vi har studiebesök och styrelsemöte även i morgon innan avresan hem. Tack för din tid. Tack Stefan för att jag fick reflektera ännu en dag. I morgon får vi spännande läsning från Else-Britt